duminică, 11 august 2013

FITS fits me - Partea I

M-am hotărat să finalizez postările neterminate, iar această postare era din iunie. Nu aveam nimic scris în articol, decât titlul, care a fost inspirația lui Mircea și pozele pe care le veți vedea mai jos.

Să purcedem la scris:

În iunie am mers în concediu în țara noastră minunată și am ajuns și în Sibiu, cred că am mai scris, dar voi mai scrie că în Sibiu m-am îndrăgostit, tot timpul mă gândesc la asta când spun Sibiu.


Era tot o sărbătoare, toată lumea într-o frenezie continuă, foarte mulți organizatori străini, nu era Sibiul pe care îl știam, plin de turiști, era Sibiul care avea treaba, avea un festival de organizat și deasemenea foarte activ pe Facebook.

Deși am stat foarte puțin în Sibiu, mai exact o zi, de marți pe la 14.00 pâna miercuri la 18.00, lumea care se perinda pe străzi, probabil alergând de la un spectacol la altul, era aceeași, îmi dădea impresia că ar trebui să-i salut :), ne vedeam cel puțin de 2 ori pe zi.

Prima grijă pe care am avut-o a fost să caut bilet la teatru, la centrul de informare al festivalului care era la Teatrul National Radu Stanca, am primit un ghid cu orarul spectacolelor din fiecare zi. Marți la ora 7 aveau Trei Surori, de A. P. Cehov, interpretat de Teatrul Nebolshoy St. Petersburg, vreau sa il văd de mult timp, dar aștiam înainte să întreb că nu mai sunt bilete. Am mers să ne luăm bilete de la libraria Humanitas (este de văzut dacă treceți prin Sibiu, la demisol este foarte frumoasă, un beci specific caselor din Ardeal, care seamăna cu o cramă, dar o cramă plină de cărți, muzică...) și am găsit bilete la Nunta, de A. P. Cehov, interpretat de The National Academic Janka Kupala Theatre (Minsk, Belarus), care începea de la ora 21.00 și era în același timp cu În ritmul tobelor, spectacol stradal, pe care evident că Mircea îl dorea să-l vadă. Sincer m-am rugat să fie bun spectacolul că altfel urma să-mi iau o grămada de boscorodeli.


În stația de autobuz de la Teatrul Național Radu Stanca erau afișate mesaje ca:

Iasul drag, fara de tei


Who is going to save the public?



Călăreții, specatacol stradal, jucat de trupa Les Goulus din Franța, este cel care mie mi-a plăcut cel mai mult. Descrierea de pe site-ul SibFest este urmatoarea:
''Trei călăreţi francezi foarte isteţi fac o demonstraţie despre cum se antrenează pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Deşi, uneori, sunt puţin ridicoli, atitudinea franceză este mereu prezentă. Un spectacol care îmbină talentul actoricesc, comicul şi vizualul''

Dragilor, nu erau simpli comedianti, erau francezi care își depășiseră statutul de francezi prin faptul că faceau mișto chiar de nația lor. După spectacolul lor eram atât de bucuroasă, încăt pentru prima dată în vacanța aia eram supărată că trebuie să fiu joi acasă. Fiind primul spectacol pe care l-am vazut in cadrul FITS 2013, a doua zi ne-am umplut-o până la ora de plecare cu evenimente de tot felul.

El era Philippe, cel mai simpatic dintre ei, mai exact cel care se strămba cel mai frumos, iar calul lui se numea Angela Merkel.

El se numeste Julien și îl călarea pe Michael Jackson
Iar moderatorul și cel care coordona tot show-ul se numește Jean-Luc, și avea o mimică a feței extraordinară, era mai tot timpul cu French Attitude la el. French Attitude este modul în care râd de francezi, mai exact ia o față îngâmfată, își îndreaptă spatele și merg țanțosi ca și cum ar avea un băț în fund. Iar calul lui negru se numea cum altfel decât Oana Zăvoranu :)

Mircea cu fața de French Attitude, din alta vacanță ce-i drept, dar am pus-o să vă faceți o idee

Călăreții noștrii aveau costumele in formă de cal, cu picioare false pe lăngă șa, ei de fapt stând pe picioarele proprii.





Aici au reprezentat Turnul Eiffel, Philippe peste Julien si Merkel peste Michael.


Philippe supărat că Angela Merkel nu vroia să pornească




Urmatorul spectacol a fost Blonda, Bruneta, Șatena - tot de pe site-ul Festivalului:

''În mijlocul străzii veţi surprinde trei femei captive în lumea lor. Stingherite şi singure, ele caută reconcilierea, apropierea. Teama le face să şovăie, dar curiozitatea le dă putere. Încetul cu încetul, ele cuceresc strada cu un neaşteptat suflu de mişcare, o viteză uluitoare şi seducţie feminină. În spatele unui teanc de valize veţi observa un muzician. Muzica live vă însoţeşte în această poveste-vârtej a celor trei femei aflate în căutarea acelei scântei care să le lumineze vieţile.''

Asta era decorul lor


Bagaje pentru vacante viitoare


Trei fete, cu o energie dată la maxim, ignoră bărbatul de lăngă ele, care cânta live la chitara, pentru a reconstitui un manechin care era împărțit în mai multe bagaje. Zâmbesc, urlă, se ceartă, se împacă, se dezbracă, se gătesc toate pentru el, un manechin.











Mircea absorbit de fete :)
Fetele foarte draguțe, deși obosite după spectacol au stat si la poze si ne-au dat si adresa d email sa le trimitem pozele

Kabaret de Poche era un teatru de papuși pe care nu l-am văzut, dar decorul arata bine.
Ochisorul lui
Dragul de Philippe

Ne-am întâlnit cu Călăreții după spectacolul fetelor, făcuseră o baie de mulțime in Piata Mare si acum plecau, Julien mi-a citit mesaul de pe tricou și mi-a spus ca Impossible is Nothing

Și am ajuns într-un final și la Nunta lui Cehov. Evident era vorba de o nuntă, dar nu orice nuntă, trebuia musai să participe un general la ea, ca să se încadreze in standardele acelor vremuri. Protagoniștii noștri însă nu au găsit un general militar, ci un locotenent de marina, si a început el să le povesteasca despre viața pe mare, atăt de plictisitor că toată lumea începuse să doarmă, inclusiv eu. Însă Mircea și cu înca unul din sală erau singurii care rădeau, lucru care nu mă putea decât bucura :). Piesa a fost mai energică decăt va povestesc eu aici, însă eu eram atât de obosită că nu am simți-o deloc.





Închei povestindu-vă că am și mâncat în această zi, și am mâncat foarte bine, la Restaurant Dobrun, vi-l recomand cu căldura, nu este chiar în centru, dar este foarte aproape.





Să nu uităm că odată ce ai văzut Sibiul în sărbătoare îti vei dori să-l revezi și a doua oară, ceea ce vom și face vom fi la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu ce se va desfăşura în perioada 6 – 15 iunie, sub genericul „Unicitate în Diversitate”. Din păcate nu vom ajunge de la începutul festivalului, dar începând cu 9 iunie vom fi acolo și evident că vom încheia festivalul cu Faust! 
Abia aștept!!!

2 comentarii:

  1. Foarte frumos! Chiar mi-ar fi plăcut să ajung, dar nu am avut timp :(

    O duminică frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Teodora imi pare rau, nu am vazut comentariul tau deabia acum, dar pot sa-ti spun ca Festivalul anul acesta este intre 9-15 iunie si are un program foarte foarte incarcat si frumos, asa ca poate anul asta ajungi!

    RăspundețiȘtergere